PRD Paramedic

PRD Paramedic

paramedic promo1

 

Prostovoljno reševalno društvo Paramedic

Predsednik Sašo Čotar 040 415551

Podpredsednica Nina Legat 041 695 186

 

Prostovoljno reševalno društvo PARAMEDIC Radovljica sestavljajo člani, ki imajo opravljen tečaj za bolničarja, poklic medicinski tehnik ali višji med. tehnik oz. zdravnik. Društvo trenutno sestavlja 25 bolničarjev, od tega ima 22 članov priznano specialnost bolničar in vpisano v aplikacijo Vulkan, društvo pa deluje pod okriljem Prostovoljnega gasilskega društva Radovljica.

Naloge društva so izobraževanje in usposabljanje članov, vzdrževanje in redna obnova opreme za prvo pomoč. Poleg rednih nalog sečlani društva udeležujejo rednega letnega preverjanja ekip prve pomoči in civilne zaščite, ki poteka v okviru regijske enote Rdečega križa in Civilne zaščite Gorenjske.

S svojimi člani je društvo prisotno na vseh gasilskih intervencijah, za potrebe prve pomoči gasilcem in morebitnim poškodovanim na intervenciji. V zadnjem času so člani društva vedno bolj prisotni na različnih javnih prireditvah, kot dodaten ukrep organizatorja za zagotavljanje prve pomoči udeležencem in obiskovalcem prireditev.

Društvo za svoje aktivnosti uporablja vozilo s primerno opremo za zagotavljanje prve pomoči, uporablja pa tudi defibrilator za odpravljanje zastojev srca, last Območnega združenja Rdečega križa Radovljica.

fire-facebook-icon

 

paramedic promo2

Pomembna Opozorila

spin

 

pozarna

 

vreme

Koristne povezave

112 klic v sili - povejte

112logoKAJ se je zgodilo?

KJE se je zgodilo?

KDO kliče?

KDAJ se je zgodilo?

KOLIKO je ponesrečencev?

Kakšne so POŠKODBE?

Kakšne so OKOLIŠČINE?

Kakšno POMOČ potrebujete?

Vremenska napoved